Mundijal u Rusiji bez Aubameyanga
Foto: EPA

Gabon izgubio šansu za plasman

Mundijal u Rusiji bez Aubameyanga

Kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo u Rusiji se bliže kraju. Nekolicina reprezentacija je već izborilia plasman na Mudnijal, ali jedna od onih koje sigurno neće putovatiu Rusiju je reprezentacija Gabona.

Reprezentacija Gabona je u okviru Grupe C afričkih kvalifikacija za SP ubjedljivo poražena na gostovanju u Maroku, čime je izgubila svaku šansu za plasman.

Maroko je slavio ubjedljivu pobjedu rezultatom 3:0, a junak domaće reprezentacije je bio 30-godišnji Khalid Boutaib koji je upisao hat-trick.

Činjenica da Gabon neće izboriti plasman na Mundijal znači i da ljubitelji fudbala na Svjetskom prvenstvu u Rusiji neće gledati jednog od najboljih napadača današnjice Gabonca Pierre-Emerick Aubameyanga.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Kada je u pitanju Grupa C afričkih kvalifikacija za Mundijal, Maroko se, kolo prije kraja, nalazi na prvom mjestu sa devet bodova, dok je drugoplasirana reprezentacija Obale Slonovače sa osam. Upravo će ove dvije reprezentacije u posljednjem kolu odmjeriti snage i u međusobnom duelu odlučiti o putniku u Rusiju.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi