Mundo Deportivo: Deulofeu se vraća na ljeto u Barcelonu

Barca će otkupiti njegov ugovor

Mundo Deportivo: Deulofeu se vraća na ljeto u Barcelonu

E. Čaušević

Španski reprezentativac Gerard Deulofeu će se prema svemu sudeći na kraju ove sezone ponovo vratiti u Barcelonu.

Barca je prije nekoliko godina odlučila da proda ovog fudbalera u Everton, ali je u ugovoru zadržala klauzulu prema kojoj ga mogu otkupiti za 12 miliona eura. Deulofeu je u januaru prešao u Milan na posudbu gdje je sjajnim igrama ponovo izborio mjesto u reprezetaciji Španije.

Deulofeu je bilo strijelac sinoć u pobjedi Španije nad Francuskom (2:0) u prijateljskom meču koji se igrao u Parizu. Mundo Deportivo je danas objavio da su čelnici Barcelone odlučili da na kraju sezone ponovo vrate Deulofeua na Nou Camp.

Navodno, ova odluka je konačna, te će Barca uplatiti 12 miliona eura na račun Evertona kako bi aktivirala klauzulu u ugovoru. Kako prenosi Mundo Deportivo odluka se neće mijenjati iako će Barca na kraju sezone dobiti novog trenera jer je Luis Enrique najavio odlazak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi