Musa: Dobili smo najtežeg protivnika

Trener Širokog Brijega

Musa: Dobili smo najtežeg protivnika

U Širokom Brijegu nisu sa zadovoljstvom primili vijest da će u prvom pretkolu Evropske lige igrati s Birkirkarom. 

Ples kuglica u švicarskom Nyonu je Širokom Brijegu za protivnika podario maltešku Birkirkaru, a šef stručnog štaba Slaven Musa smatra da je to ujedno najteži protivnik od svih mogućih koje je njegov tim mogao dobiti. 

"Objektivno gledajući Birkirkara je najkvalitetnija od svih klubova koji smo mogli dobiti za protivnike. Oni su prošle godine namučili West Ham i to dovoljno govori o kakvom timu se radi, a da li se nešto promijenilo u međuvremenu ili ne, vidjet ćemo ubrzo. Njihove utakmice ćemo pogledati i tek onda ćemo vidjeti šta nas tačno očekuje", kazao nam je Slaven Musa. 

Musa dodaje da je priželjkivao odlazak na bližu destinaciju. 

"Armenija u startu nije odgovarala zbog puta, tako da su mi bili primamljivi predstavnici Andore i San Marina. U igri je bio i Bokelj, možda bih bio najzadovoljniji da smo morali putovati u Crnu Goru."

Prvu utakmicu Široki Brijeg će odigrati na Pecari, što Musi ne predstavlja veliku prednost. 

"Nama je praktički svejedno. Možda je bolje što je prva utakmica na Pecari i što ćemo imati šansu da sa povoljnim rezultatom otputujemo na revanš, no ima do toga još. Ponavljam, svejedno nam je skroz", istakao je na kraju Musa.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Prve utakmice Evropske lige igraju se 30. juna, a revanši su 7. jula.

Zaprati NK Široki Brijeg, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
NK Široki Brijeg Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi