Muslimović: Roma je idealna za Džeku, tu će uvijek igrati
Foto: EPA

Muslimović pohvalio transfer

Muslimović: Roma je idealna za Džeku, tu će uvijek igrati

M. Šljivak

Nekadašnji reprezentativac Bosne i Hercegovine, Zlatan Muslimović, iza sebe ima bogato iskustvo igranja u Italiji.

Zlatan je igrao čak za devet italijanskih timova, a za Tuttomercato je dao zanimljiv intervju, gdje je pohvalio transfer Edina Džeke iz Manchester Cityja u Romu.

Pohvalio je ovaj potez najboljeg strijelca bh. reprezentacije.

"Dobro je počeo u Romi. Razgovarao sam s njim prije dolaska u klub. Roma je pravi izbor za njega. To je tim u kojem će uvijek igrati. Za razliku od Engleske, italijanski fudbaler je drugačiji. Smatram da je italijanska liga najbolja na svijetu", rekao je Zlatan Muslimović.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Iskusni napadač je trenutno član slovenačkog Zavrča. Za reprezentaciju BiH je odigrao 30 utakmica, a postigao je 12 pogodaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.