Muslin: Čestitam igračima na disciplini i zalaganju

Selektor Srbije

Muslin: Čestitam igračima na disciplini i zalaganju

Reprezentacija Srbije sastavljena od fudbalera iz domaćeg šampionata odigrala je neriješeno sa selekcijom SAD-a (0:0) u prijateljskom meču odigranom u San Dijegu.

Selektor Slavoljub Muslin je pri dolasku u Beograd izjavio da je zadovoljan igrom tima i da su mladi fudbaleri stekli veliko iskustvo.

"Igrači iz naše lige su se pokazali dobro, ne samo zbog rezultata, koji je mogao da bude i drugačiji. Važno je da su ti igrači vidjeli visoki nivo, za njih imam samo riječi hvale. Najvažnije je da steknu iskustvo kako bi došli do A tima, a ja im čestitam na ponašanju, disciplini i zalaganju", rekao je Muslin.

On je istakao da saradnja klubova i Saveza treba da bude na još višem nivou.

"Trebaju nam ovakva okupljanja, svim klubovima ćemo poslati plan rada, kako smo radili i potrebna nam je saradnja. Želimo i sa trenerima da razmjenimo iskustva, a pokušaćemo uz odobrenja klubova na proljeće da se okupimo još jednom ili dva puta. U San Dijegu se vidio napredak, a radili smo zajedno samo pet dana", zaključio je Muslin.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi