Muslin: Dok sam ja selektor, stranaca neće biti

Selektor Srbije poručio

Muslin: Dok sam ja selektor, stranaca neće biti

D. Vejo

Fudbalska reprezentacija Srbije već razmišlja o novom kvalifikacionom protivniku, zvanom Gruzija.

Nakon četiri mjeseca pauze, Orlove ali i ostale selekcije uskoro očekuju prvi takmičarski mečevi u 2017. godini. 

Kada je riječ o Srbiji, u sastavu za nastavak kvalifikacionog ciklusa, biti će nekoliko novih imena. Među onima koji se najviše spominje jeste mladi Mijat Gaćinović, član bundesligaša Frankfurtha. 

Međutim, strategu Orlova, ponudili su se i fudbaleri koji nastupaju za ljute rivale, Damien Le Talec štoper Zvezde i krilni napadač Partizana Leonardo, ali je iskusni stručnjak jasan po pitanju igranja stranaca u nacionalnom timu.

"Niko ne osporava njihov talenat, ali ja smatram kako strancima njie mjesto u reprezentaciji, jer tu trebaju da igraju igrači iz naše zemlje", jasno je poručio Slavoljub Muslin.

Podsjetimo, Srbija će koplja sa Gruzijom ukrstiti 24. marta, a nakon četiri odigrana kola Orlovi zauzimaju drugu poziciju u grupi D sa osam osvojenih bodova, dva manje od vodeće selekcije Irske.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi