Muslin jako cijeni Želju, Standardov cilj je grupna faza

Mogu li Plavi napraviti iznenađenje?

Muslin jako cijeni Želju, Standardov cilj je grupna faza

A. Beganović

Fudbaleri Standarda nisu na najbolji mogući način otvorili sezonu. Naime, u 1. kolu belgijskog prvenstva pretrpjeli su poraz na gostovanju kod Kortrijka, pa će sasvim sigurno sutra u duelu sa Željezničarem učiniti sve da se iskupe.

Slavoljub Muslin, srbijanski stručnjak, porazom je debitovao na klupi Standarda, a uoči duela 3. pretkola Evropa lige sa Željezničarem, istakao je da jako cijeni bosanskohercegovačku ekipu.

"Naravno da dobro poznajem ekipu Željezničara. Gledao sam njihov duel sa Ferencvarošem i mogu vam reći da je to dobra ekipa koja igra brzo prema naprijed", istakao je Muslin.

Srbijanski stručnjak smatra da je belgijska liga mnogo kvalitetnija od bosanskohercegovačke, a kako sam kaže, cilj Standarda je igrati u grupnoj fazi Evropa lige.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

"Bosanskohercegovačka liga se ne može porediti sa belgijskom. Sudjelovanje u evropskim takmičenjima je dobra prilika da se pokažu Evropi i da pokušaju nakon toga ostvariti dobar transfer. U posljednjih nekoliko sezona Standard nije imao vissoke ambicije u Evropi, ali ovaj put je mnogo drugačije. Želimo doći barem do grupne faze Evropa lige, zaključio je srbijanski stručnjak.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.