Muslin objasnio zbog čega nije pozvao Đurđevića

Sasvim logično

Muslin objasnio zbog čega nije pozvao Đurđevića

D. Vejo

Selektor Srbije Slavoljub Muslin danas je saopštio spisak fudbalera na koje računa za predstojeći kvalifikacioni meč sa Velsom.

Na istom, nije se našao Partizanov ubojiti centarfor Uroš Đurđević, za kojeg mnogi smatraju da je jedan od budućih egzekutora Orlova.

To je bacilo sumnju na selektorov izbor. No, njegovo objašnjenje zbog čega je tako, sasvim je logično.

"Đurđević igra sjajno ove sezone. Ali mislim da je sada potrebniji mladoj reprezentaciji Srbije koja igra Evropsko prvenstvo u Poljskoj. Umjesto njega tu je Prijović koji je iskusniji i igra sjajno u grčkom prvenstvu", poručio je Slavoljub Muslin.

Srbija će 11. juna u petom kolu grupe D kvalifikacija za Mundijal u Rusiji svoja koplja ukrstiti sa Velsom.

"I da pobjedimo ovaj meč nećemo obezbjediti plasman u Rusiju. Moramo biti maksimalno ozbiljni i smiriti strasti", dodaje Muslin.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi