Muslin: Od početka smo vjerovali u plasman na SP

Srbija ide u Rusiju

Muslin: Od početka smo vjerovali u plasman na SP

E. Čaušević

Reprezentacija Srbije direktno se plasirala na Svjetsko prvenstvo nakon večerašnje pobjede nad Gruzijom (1:0).

Srbija je pred domaćim navijačima uz dosta muke stigla do pobjede koja im je osigurala prvu poziciju i mjesto u Rusiji narednog ljeta. Junak na Marakani bio je rezervista Aleksandar Prijović koji je postigao jedini gol na utakmici.

Nakon meča selektor Srbije, Slavoljub Muslim, izjavio je da je ovo uspjeh cijele jedne generacije, te da su svi od početka vjerovali da mogu izboriti plasman na SP. 

"Ovo je uspjeh cijele jedne generacije. Vjerovali smo od početka svi u uspjeh. Demantovali smo one koji su bili skeptični i čestitam svojim igračima. Ovo je bila veoma teška utakmica i bio bih sretan bilo ko da je da gol, ovaj put sam pogodio sa izmjenom. Zahvaljujem se publici na podršku i znam da simpatizeri iz Republike Srpske navijaju za Srbiju i zahvaljujem im se što su došli da nas podrže", rekao je Muslin nakon utakmice na Marakani.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najnovije vijesti