Muslin: Priželjkivali smo da meč sa Gruzijom bude presudan
Foto: EPA

Selektor Srbije pred 'historijsku' utakmicu

Muslin: Priželjkivali smo da meč sa Gruzijom bude presudan

Reprezentacija Srbije je propustila potvrditi plasman na Svjetsko prvenstvo u utakmici protiv Austrije. Izabranici Slavoljuba Muslina su pružili slabu partiju u Beču, a Austrijanci su slavili zasluženu pobjedu.

Ipak, Srbija će u posljednjem kolu kvalifkacija imati još jednu priliku za potvrdu plasmana na Mundijal. Na Marakani sutra gostuje Gruzija, a Muslin smatra da je ova utakmica historijska za Srbiju.

"Ovakvu situaciju smo i priželjkivali, da posljednji meč protiv Gruzije na našem stadionu bude od presudnog značaja. Svjesni smo da će biti teško, jer je Gruzija nepredvidiva selekcija koju niko do sada u kvalifikacijama nije dva puta savladao. Potrudićemo se da Srbija bude ta kojoj će to poći za rukom i da ćemo se na taj način plasirati na Mundijal", izjavio je selektor Muslin pred utakmicu sa Gruzijom, pa dodao:

"Ovo je historijski trenutak za momke, znaju šta im znači ova utakmica i siguran sam da će dati sve od sebe. Ako bude tako, ne sumnjam da ćemo pobijediti i otići u Rusiju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Meč Srbije i Gruzije je na rasporedu u ponedjeljak u 20:45 sati.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi