Mustafa Denizli novi trener Galate

Na klupi naslijedio Hamzaoglua

Mustafa Denizli novi trener Galate

E. Čaušević

Turski stručnjak Mustafa Denizli novi je trener prvaka Turske ekipe Galatasarayja.

Prema pisanju turskih medija Denizli je sa Galatom potpisao ugovor do ljeta 2017. godine, a na klupu je stigao umjesto Hamze Hamzaoglua koji je prošle sedmice dobio otkaz.

"Uzbuđen sam zbog novog posla. Galata je jedini klub za koji bi sve rizikovao. Nadam se da ćemo ostvariti uspjeh", rekao je Denizli.

Denizli je jedini trener koji je u osvajao titulu prvaka Turske sa tri različita kluba i do sada je u dva navrata vodio Galatasaray.

Potražite više informacija na temu Super Lig:

Prvo je sa Galatom osvojio titulu prvaka 1987. godine , da bi kasnije to ponovio sa Fenerbahčeom 2001. i Bešiktašem 2009. godine.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.