Mustafi: Sanchez je briljantan, nadam se da će ostati
Foto: EPA

Saigrač Alexisa Sancheza iz Arsenala

Mustafi: Sanchez je briljantan, nadam se da će ostati

Fudbaler Arsenala Shkodran Mustafi se nada da će Alexis Sanchez ostati u ovom londonskom klubu uprkos interesu Bayern Munchena i Manchester Cityja za sjajnog Čileanca.

Mustafi, inače njemački reprezentativac i Čileanac Alexis Sanchez su u četvrtak odmjerili snage u duelu njihovih državnih selekcija u okviru Kupa Konfederacije, a obje ekipe su nešto kasnije izborile nastup u polufinalu ovog turnira. Nakon jučerašnje pobjede nad Kamerunom Mustafi je prokomentarisao i špekulacije o mogućem odlasku Sancheza iz Arsenala.

"Nemam pojma. Jasno je da drugi ne mogu odlučiti za njega. On mora napraviti tu odluku...Nisam previše uključen u tu priču. Nadam se da će ostati jer je on briljantan fudbaler, ali ništa nije u mojim rukama", izjavio je Mustafi, pa dodao:

"On je vanserijski igrač, za mene je jedan od najboljih na svijetu. Čim primi loptu svi znaju da se nešto može desiti."

Potražite više informacija na temu Premier league:

Glasine o mogućem Sanchezovom odlasku sa Emiratesa kruže već neko vrijeme, a kako su u Arsenalu odlučni da sjajnog napadača ne prodaju rivalima iz engleske Premier lige, Bayern Munchen se čini kao najrealnija opcija za nastavak Sanchezove karijere, naravno ukoliko Čileanac uistinu napusti Arsenal.

Zaprati Arsenal, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Arsenal Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi