Mutu otkrio kako ga je Totti zvao u Romu

Emotivan oproštaj od legende Vučice

Mutu otkrio kako ga je Totti zvao u Romu

E. Čaušević

Legendarni fudbaler Rome, Francesco Totti, jučer je odigrao posljednji meč u dresu rimske ekipe, te se oprostio od navijača kluba u kojem je proveo cijelu karijeru.

Olimpico nikada nije izgledao tužnije nego jučer na utakmici Rome i Genove. Iako su navijači Rome slavili pobjedu i plasman u Ligu prvaka, sve je to ekspresno zaboravljeno jer je posljednji meč u dresu ovog kluba odigrao Francesco Totti. O Kralju Rima je sve već ispričano, a putem društvenih mreža oglasile su se mnoge sportske ličnosti.

Jedan od njih je i Adrian Mutu koji je prošle godine okačio kopačke o klin. Mutu je imao priliku da igra protiv Tottija dok je nastupao za Juventus i Fiorentinu, no niko se nije nadao da Rumun može poručiti tako emotivnu poruku za legendu svjetskog fudbala.

"Jedan od mojih idola ide u penziju. Jedan od najboljih 'desetki' na svijetu koji je imao uticaj na mene dok sam odrastao, ne svojom klasom ili stilom. već sa nevjerovatnim golovima. Francesco, bila mi je čast igrati protiv tebe. Gledati i diviti se tvojim vještinama. Kao igraču niko ti ne može ništa negativno reći, a siguran sam da je tako i kao čovjeku.

Potražite više informacija na temu Serie A:

Ustvari, ispričat ću ti priču koju ću ja uvijek pamtiti. Sjećaš li se ljeta kada sam bio na korak od potpisa za Romu? Jedan dan me Francesco nazvao i rekao 'Adri, od svoje godišnje plate ću dati milion eura Fiorentini samo da dođeš i da budemo tandem u napadu. Želiš li doći? Iskreno, nisam mogao reći ne u tom trenutku. Kako mogu kad me Totti to pita?", napisao je Mutu.

Na njegovu žalost do transfera nije došlo jer je tadašnji trener Fiorentine prijetio čelnicima da će dati otkaz ako prodaju Mutua u Romu. Rumun je jedan od rijetkih koje je Totti lično zvao da dođu, ali nažalost nikada ih nismo vidjeli zajedno u tandemu.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi