Na Etihadu panika, Aguero ne može da se kreće po stanu

Ozbiljna povreda

Na Etihadu panika, Aguero ne može da se kreće po stanu

E. Škorić

Napadač Manchester Cityja Sergio Aguero nekoliko mjeseci će pauzirati zbog povrede.

Aguero se povrijedio u saobraćajnoj nesreći u Amsterdamu i prema procjenama pauzirat će od dvije do četiri sedmice, mada je doktor argentinske reprezentacije zabrinuo sve u Manchester Cityju.

On je, naime, kazao da je Aguerova povreda ozbilnjnija i da se danas ne može čak ni kretati.

"Aguero je veoma loše raspoložen, pogotovo jer nije kriv za nesreću. Bit će van terena najmanje šest sedmica, sada ne može da se kreće po kući, a ni da uđe u automobil", izjavio je argentinski doktor Donato Vilani.

Potražite više informacija na temu Premier league:

City će neke važne mečeve morati da odigra bez Aguera, mada protiv Chelseaja na Stamford Bridgeu Argentinac nije previše falio Građanima, koji su slavili sa 1:0, ali sigurno je da će nedostajati Argentini u odlučujućim mečevima kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi