Na Kosovu se gradi sedam stadiona, a u BiH?

Šta se čeka kod nas?

Na Kosovu se gradi sedam stadiona, a u BiH?

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Kosova tek je odnedavno članica FIFA i UEFA, ali Fudbalski savez u ovoj zemlji radi zaista veliki posao.

FS Kosova širom Evrope pokušava privoliti talentovane fudbalere da nastupaju za zemlju iz koje dolaze njihovi roditelji, a većinom u tim misijama i uspijevaju.

Međutim, to nije sve. Savez radi odličan posao na promociji fudbala u ovoj zemlji, a posebno na infrastrukturi, pa će ova država uskoro dobiti i nacionalni stadion u gradu Drenas.

Očekuje se daće kapacitet ovog zdanja biti oko 30.000 sjedećih mjesta, pa će Kosovo konačno moći igrati domaće utakmice na svom terenu.

Pored nacionalnog, u ovoj zemlji se gradi još šest stadiona. Jedan od njih u Prištini je već gotovo završen, dok su započeli radovi u još pet gradova na Kosovu i uskoro će i ovi tereni biti spremni čak i za evropske utakmice.

Dobra infrastruktura donosi i kvalitetniji fudbal. Činjenica je da fudbaleri lakše igraju kada imaju prave uslove i Kosovari očigledno čine sve kako bi iz godine u godinu što više napredovali.

Dok druge zemlje grade terene i stadione, BiH još uvijek utakmice od krucijalnog značaja igra po oranicama. Izuzev Bilinog polja, gotovo da ne postoji kvalitetan teren i stadion u našoj zemlji, a o izgradnji nacionalnog stadiona je uzaludno i pričati, jer je u ovoj državi bitniji vlastiti interes od društvenog.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Zato će se u našoj državi utakmice još dugo igrati na krompirištima, jer to je činjenična kvaliteta terena i stadiona u Bosni i Hercegovini.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi