Na pomolu veliki transfer PSG-a i Reala
Foto: EPA

Marquinhos odlazi u Madrid?

Na pomolu veliki transfer PSG-a i Reala

M. Šljivak

Proteklo ljeto donijelo nam je potpunu eksploziju kada su u pitanju transferi.

Mogli smo svjedočiti najvećim transferima svih vremena, a čini se kako se najveći evropski klubovi neće zaustavljati kada je potrošnja u pitanju.

U januarskom prelaznom roku mogao bi se desiti još jedan veliki transfer. Španski mediji tvrde da je Real Madrid kontaktirao ekipu PSG-a kako bi dogovorio transfer brazilskog defanzivca Marquinhosa.

Diario Gol tvrdi da su Kraljevi spremili ponudu od čak 80 miliona eura, čime bi Brazilac postao najskuplji defanzivac ikad. Ovu titulu za sada drži Francuz Bernard Mendy kojeg je proteklog ljeta Manchester City platio 58 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Interes za 23-godišnjeg Marquinhosa u proteklom periodu pokazivao je i Manchester United. Međutim, Real je za sada u prednosti i veoma je moguće da Brazilac obuče dres kraljevskog kluba.

Marquinhos je karijeru počeo u brazilskom velikanu Corinthiansu. Kao tinejdžer je prešao u Romu 2012. godine, gdje se zadržao samo godinu dana i u transferu vrijednom gotovo 32 miliona eura je pojačao PSG.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi