Na SP odlaze iako kompletan tim jedva košta pet miliona

Brazil je na broju jedan

Na SP odlaze iako kompletan tim jedva košta pet miliona

E. Škorić

Narednog ljeta u Rusiji se igra Svjetsko nogometno prvenstvo i po svemu sudeći bit će spektakularno.

Brazil, Španija, Francuska, Njemačka, Argentina, Belgija, Engleska... sve su to reprezentacije s velikim brojem svjetskih imena i redom su favoriti za osvajanje Mundijala.

Baš tim redosljedom bi se mogli poredati najbolj timovi na SP-u u Rusiji. Igrači Brazila ukupno vrijede 671.5 milion eura po uglednoj stranici Transfermarkt.de.

Druga najskuplja reprezentacija je Španija, a njeni igrači vrijede 643.5 miliona, Francuzi vrijede 636.5, Nijemci 636.5 miliona, Argentinci 528.5, Belgijci 502.25 miliona. Slijede Engleska (339), Hrvatska (294.75), Portugal (279.05), Poljska (220.33)...

U donjem dijelu ove tabele su Kostarika sa 21.8 miliona, potom Saudijska Arabija sa 18.83 mliona, te Panama, čiji igrači vrijede samo 5.25 miliona, što je 250 hiljada u prosjeku.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Ne igraju milioni nego igrači, ali Panama će u svakom slučaju teško prirediti neko čudo s tako skromnim igračkim kadrom. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi