Na vrhu uvijek ima mjesta, ako se krene sa dna

Leicesterov put sa zadnjeg do prvog mjesta

Na vrhu uvijek ima mjesta, ako se krene sa dna

Fudbaleri Leicester Cityja ove sezone kreiraju pravu bajku u Premiershipu.

Čak i oni površni ljubitelji fudbala sada znaju ko je Vardy, Mahrez ili Okazaki, a do jučer nisu znali da ova ekipa igra u Premiershipu.

Na prvi pogled, pred početak sezone, činilo se da je to ekipa stvorena od Premiership veterana sa jedne i anonimusa s druge strane. Dugo je trebalo ovim prvim da dokažu da nisu za staro gvožđe, ali i ovim drugim da zablistaju na svjetskoj fudbalskoj sceni.

Oni su dobro počeli sezonu i nizali su pobjede, ali su svi čekali samo dan kada će pasti tamo gdje im je možda i mjesto - u borbu za opstanak. Ipak, Vardy i Mahrez nisu namjeravali stati, a Ranijerijeve izjave iz sedmice u sedmicu bile su sve hrabrije i optimističnije.

Nevjerovatan je podatak da je ista ova ekipa sa Mahrezom i Vardyjem prošle godine na ovaj dan imala nevjerovatnih 36 bodova manje nego danas i da su držali također prvo mjesto, ali sa zada.

Tada im niko nije davao šanse da će opstati u ligi, a danas im svi daju šanse da će postati prvaci.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kratak je put od očaja do sjaja, dokaz tome je bajka fudbalera Leicestera.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi