Nacional novi prvak
Lodeiro slavi pogodak za titulu Nacionala

Campeonato Uruguay

Nacional novi prvak

Nacional iz Montevidea novi je prvak Urugvaja. Nakon druge finalne utakmice u kojoj su igrači Nacionala slavili nad Defensorom identičnim rezultatom od 2:1 kao i u prvoj nastupilo je veliko slavlje na ulicama Montevidea.

Nacionalu je ovo četrdesetdruga titula nacionalnog prvaka, a tek prva nakon 2006. godine. Nacional je u finale ušao kao osvajač Aperture, dok je Defensor Sporting ušao kao prvak Clausure. 

Nacional je došao u vodstvo preko Mauricia Victorina u 25. minuti utakmice, da bi Alvaro Navarro poravnao u 59. minuti. Ipak, pobjedu Nacionalu je donio Nicolas Lodeiro pet minuta prije kraja utakmice. 

Lodeiro je nova urugvajska zvijezda kojeg mnogi u zemlji dvostrukih svjetskih prvaka vide kao novog Alvara Recobu, i igrača za kojim će uskoro krenuti utrka europskih klubova u želji da ga dovedu u svoje redove. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti