Nacionalni praznik zbog plasmana na Mundijal
Foto: EPA

Panama slavi veliki uspjeh

Nacionalni praznik zbog plasmana na Mundijal

M. Šljivak

Fudbalska reprezentacija Paname po prvi put će u historiji igrati na Svjetskom prvenstvu.

U kontroverznoj završnici meča protiv Kostarike, Panama je kontroverznim golom slavila sa 2:1, te je zahvaljujući kiksu SAD-a ova selekcija osigurala treće mjesto u grupi i plasman u Rusiju.

Veliko veselje nastalo je u Panami nakon pobjedničkog gola. Slavi se u kompletnoj državi, a predsjednik Juan Carlos Varela je 11. oktobar proglasio nacionalnim praznikom.

"Glas naroda sam čuo. Slavićemo ovaj historijski dan za Panamu. Srijeda je nacionalni praznik", napisao je Varela na Twitteru.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Škole i državna preduzeća danas u Panami ne rade. Sve je podređeno slavlju i biće organizovane velike fešte širom države.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi