Nadrealna statistika Iheanacha u dresu Cityja
Foto: EPA

Niko nije efikasniji

Nadrealna statistika Iheanacha u dresu Cityja

Kelechi Iheanacho je nova mlada zvijezda Manchester Cityja i fudbaler koji tek u godinama koje dolaze treba pokazati svoj puni potencijal.

Ovaj 20-godišnji Nigerijac dobija sve više prilike za igru pod vodstvom Pepa Guardiole a za to mu se gotovo svaki put oduži pogotkom.

Iheanacho je u dosadašnjoj kratkoj karijeri nastupio na već 33 utakmice za Manchester City, ali je rijetko bio starter. Do sada je postigao čak 11 pogodaka, a interesantno je da mu je za to bilo potrebno samo 17 udaraca u okvir gola.

Slijedeći tu statistiku, jasno je da u Engleskoj trenutno ne postoji efikasniji fudbaler od mladog Kelechija, koji je jednako dobar i u reprezentaciji Nigerije. Za Super orlove je do sada odigrao šest utakmica i postigao četiri gola.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Kelechi Iheanacho je u ovoj sezoni Premier lige postigao tri gola uz tri asistencije na sedam utakmica, a igrao je samo 285 minuta. U Ligi prvaka mu je za pogodak bilo dovoljno samo sedam minuta na utakmici potiv Borussije M. (4:0).

Zaprati Manchester City, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester City Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi