Nainggolan: Bojim se da ću propustiti Svjetsko prvenstvo
Foto: EPA

Veznjak Belgije razočaran

Nainggolan: Bojim se da ću propustiti Svjetsko prvenstvo

Sjajni vezni fudbaler Rome i belgijske reprezentacije Radja Nainggolan priznaje da postoji velika šansa da će propustiti nastup na Svjetskom prvenstvu zbog nesuglasica sa selektorom Belgije, Robertom Martinezom.

Nainggolana je Martinez izostavio sa spiska i za prethodne utakmice kvalifikacija za Mundijal, na kojima je Belgija izborila plasman u Rusiju, a fudbaler Rome strahuje da neće biti ni među putnicima na Svjetsko prvenstvo.

"Rekao mi je da nisam pozvan zbog pada koncentracije. Iskreno ne znam šta mi je time želio reći, nismo razgovarali 'licem u lice'. Dodao je i da je razlog mog izostavljanja sa spiska taj što sam zakasnio minutu na sastanak", izjavio je Nainggolan za vtm.be, pa nastavio:

"Rizikovati da propustim Svjetsko prvenstvo zbog toga je apsurdno. Volio bih vidjeti da li bi se ista stvar desila i Edenu Hazardu."

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Poštujem njegovu odluku, ali neću biti taj koji će mu se prvi obratiti, on to mora učiniti...Mislim da nisam učio ništa loše. Želim biti važan dio državnog tima i mislim da sam sposoban za to, ali bojim se da ću ponovo propustiti Svjetsko prvenstvo", dodao je na kraju sjajni Belgijanac.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi