"Nainggolan je rijetka zvijer u svijetu fudbala"

Spalletti hvalio Belgijanca

"Nainggolan je rijetka zvijer u svijetu fudbala"

E. Čaušević

Fudbaleri Rome proteklog vikenda ostvarili su pobjedu u derbiju protiv Intera sa 3:1, a junak ove utakmice bio je Radja Nainggolan koji je postigao dva gola.

Belgijanac je u posljednjih šest utakmica postigao pet golova i upisao je dvije asistencije. Pred sutrašnji derbi s Lazijom u Kupu Italije, Luciano Spalletti, je na press konferenciji najviše govorio upravo i Nainggolanu.

"On je neka posebna vrsta fudbalera i rijetka zvijer u ovom sportu. Kada bi imali deset Nainggolana u ekipi to bi bio najjači tim na svijetu. Nainggolan se jednostavno adaptira na sve, šta god zatražim od njega on to uradi jako dobro. Protiv Intera je pokazao da može igrati na svakoj poziciji, još samo ga nisam stavio da brani", rekao je Spalletti.

Trener Rome dodao je da će njegov tim sutra dati maksimum da savlada Lazio iako je ovo kup utakmica. Ipak, Spalletti tvrdi da njegov tim nije favorit u ovom okršaju.

Potražite više informacija na temu Serie A:

"Ljudi koji pišu da smo favoriti u ovom meču su isti oni koji su pisali da je Džeko promašaj, da Emerson ne zaslužuje biti u ekipi i da je Juan Jesus najveći promašaj prošlog ljetnog prelaznog roka. To je sve što ću reći", dodao je trener Rome.

Zaprati AS Roma, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
AS Roma Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi