Nainggolan: Nisam rekao da se opraštam, samo sam razočaran

Nije dobio poziv selektora Belgije

Nainggolan: Nisam rekao da se opraštam, samo sam razočaran

E. Čaušević

Selektor reprezentacije Belgije, Roberto Martinez, jučer je objavio spisak igrača na koje računa za naredne utakmice ove selekcije.

Reprezentacija Belgije nalazi se na prvom mjestu naše grupe i veoma je blizu da uskoro osigura plasman na Svjetsko prvenstvo koje se narednog ljeta igra u Rusiji. Jasno je da Martinez na raspolaganju ima veliki broj igrača, ali je ponovo šokirao fudbalsku javnost odlukom da sa zadnjeg spiska izostavi veznjaka Rome, Radju Nainggolana.

Sigurno je da bi mnogi selektori širom svijeta poželjeli da u svojoj ekipi imaju igrača poput Naiggolana, ali očito je da Martinez ne misli tako. "Subob" na ovoj relaciji traje više od godinu dana, ali se činilo da je sve riješeno jer je Nainggolan bio redovno u selekciji prethodnih mjeseci.

Nakon što je objavljeno da Radja nije dobio poziv u belgijskim medijima pojavila se njegova izjava da se oprašta od reprezentacije, te da više nikada neće zaigrati za Belgiju. Međutim, ovaj vezni igrač danas se oglasio preko svog zvaničnog Twitter profila, te je demantovao da je dao ovaj intervju.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

"Kada nešto bude zvanično onda ćete to saznati od mene. Samo sam razočaran i nemam ništa više da kažem", napisao je vezni igrač Rome.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije