Najbizarnija kazna ikad? UEFA kažnjava Rangers zbog navijača

Ne praštaju se ni sitnice

Najbizarnija kazna ikad? UEFA kažnjava Rangers zbog navijača

Škotski velikan Glasgow Rangers će se suočiti sa kaznom UEFA-e i to zbog izuzetno bizarnog razloga.

Nakon što je ovaj klub u četvrtak odigrao svoju prvu evropsku utakmicu nakon šest godina protiv Progres Niederkorna iz Luksemburga (1:0), stigle su loše vijesti.

UEFA je pokrenula disciplinski postupak protiv Rangersa zbog ponašanja navijača na početku utakmice, tačnije prilikom izvođenja koreografije kojom su proslavili povratak u Evropu.

Nakon što je koreografija izvedena, navijači su pogužvali i pobacali papire a nekoliko njih je završilo u terenu. Iako oni nisu mogli nikoga ozlijediti niti stvoriti bilo kakvu drugu opasnost, UEFA-in stav po pitanju stranih predmeta na igralištu je jasan i sada u klubu iz Glasgowa očekuju da vide kakva ih kazna čeka.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Vjerovatno će Rangers dobiti blažu finansijsku kaznu, koja ljude u ovom klubu ne bi trebala pretjerano zaboljeti s obzirom da je upravo na ovoj utakmici srušen rekord 1. pretkola Evropske lige.

Meč Glasgow Rangersa i Progresa gledalo je nešto više od 48.000 gledalaca (najviše ikad u ovoj fazi takmičenja) i prihod od prodatih ulaznica je bio izuzetan, posebno kada se uzme u obzir da je protivnik bio slabašni tim iz Luksemburga.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi