"Najbolje je da protiv Uniteda igramo bez sudija"
Foto: EPA

Yaya Toure bijesan zbog grešaka

"Najbolje je da protiv Uniteda igramo bez sudija"

M. Šljivak

Manchester City je ove sezone ostao bez trofeja.

Ispadanjem u polufinalu FA Kupa od Arsenala ostali su bez posljednje šanse za trofej, ali će se do kraja sezone boriti za plasman u Ligu prvaka.

Naredni meč u Premier ligi City igra protiv gradskog rivala Uniteda u četvrtak, a veznjak ovog tima Yaya Toure je imao sarkastičnu najavu velikog derbija.

On je razočaran suđenjem u Craiga Pawsona u duelu s Topnicima, a sarkastično je rekao kako bi protiv Uniteda najbolja opcija bila da se igra bez sudije.

"Ovo se mora zaustaviti, veoma sam razočaran. Greške protiv nas se dešavaju stalno, a ako budemo pričali o sudijama, misliće da se žalimo. Ako pogledate detalje s meča vidjećete da je bilo dosta grešaka. Možda ćemo u četvrtak protiv Uniteda imati boljeg sudiju. Mada, možemo igrati i bez sudije, meni ta opcija odgovara", rekao je Toure.

Posebno je Toure nezadovoljan zbog situacije oko poništenog gola Građana. Leroy Sane je ubacio loptu, Sergio Aguero je pogodio, ali je sudija pokazao da je lopta izašla van terena. Greška je bila očita, ali Toure nije stao na tome.

Potražite više informacija na temu Premier league:

"Ta lopta je ostala, ali je bio i penal za nas, te još neke stvari. Šta možemo da uradimo? Ako kažemo nešto protiv sudija, bićemo kažnjeni. Mislim da je bolje da spavam, odmorim i zaboravim ovaj  meč", istakao je Toure.

Veliki derbi Manchestera igra se u četvrtak na Etihadu, a ovaj duel bi mogao jednu od ekipa približiti plasmanu u Ligu prvaka.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi

Najčitanije iz kategorije