Najbrža izmjena Messija ikada u dresu Barce

Propušta li Messi zbog povrede duel sa Zmajevima?

Najbrža izmjena Messija ikada u dresu Barce

Fudbaleri Barcelone su u okviru 13. kola španske Primera slavili na gostovanju kod posljednjeplasiranog Betisa sa 1:4, i tako upisali svoje dvanaestu ovosezonsku pobjedu.

Ovaj trijumf ostat će upamćen po povredi Lionela Messija zbog koje je Argentinac oborio još jedan, ne tako slavan, rekord. Naime, izmjena u 22. minuti bila je najbrža za sjajnog fudbalera katalonskog kluba.

Ulaskom u igru Andresa Inieste stari rekord najbrže Messijeve izmjene iz novembra 2006. godine u susretu protiv Zaragoze otišao je u prošlost.

Messi je travnjak napustio pri rezultatu 0:0, ali su Neymar, Pedro i Fabregas svojim golovima ekipi Tate Martina obezbijedili novu pobjedu.

Prema prvim izvještajima španskih medija argentinski fudbaler ima problema s tetivama mišića natkoljenice, ali bi se tačna dijagnoza Messijeve povrede trebala znati danas, nakon što budu obavljeni detaljni liječnički pregledi. Moguće je da će Messi zbog ove povrede propustiti duel sa našom reprezentacijom u St. Lousiu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Na kraju pogledajte kako se povrijedio jedan od najboljih fudbalera na svijetu:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.