Najčudniji transfer januara pripada Podolskom

Tvrdi njemački Bild

Najčudniji transfer januara pripada Podolskom

Njemački fudbaler Lukas Podolski napušta ovog januara ekipu Galatasarayja, ali ne odlazi u Kinu kako se ranije govorilo.

Podsjetimo da se tokom čitavog zimskog prelaznog roka mislilo da će nekadašnji njemački reprezentativac preći u kinesku ekipu Beijing Guoan, a o tome je nedavno govorio čak i direktor Galatasarayja. 

Ipak, kako danas prenosi njemački Bild, Lukas Podolski je dogovorio transfer u, ni manje ni više, nego japansku ekipu Vissel Kobe. Japanci su Podolskom ponudili ugovor na 2,5 godina, a godišnje bi trebao zarađivati oko osam miliona eura. 

Također, otkrivena je i odšteta za Galatasaray koja bi trebala iznositi od četiri do pet miliona eura.

Podsjetimo da je Podolski tokom karijere bio član Kolna, Byerna, Arsenala i Intera prije nego što je 2015. godine stigao u Galatasaray.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi