Najljepša bordo priča traje: Sarajevo izbacilo Atromitos!

Sarajevo je u play-offu Evropske lige

Najljepša bordo priča traje: Sarajevo izbacilo Atromitos!

E. Škorić

Nogometaši Sarajeva uspjeli su da izbore plasman u četvrto pretkolo Evropske lige nakon velike pobjede u Atini. Nakon 2:1 pobjede u regularnih 90 minuta, bordo tim je u produžecima postigao gol za prolaz. Noć koja će se pamtiti dugo...

Pobjeda Atromitosa na Koševu od 2:1 činila se kobna i nedostižna za bordo momke, koji su izgarali večeras na terenu u Grčkoj, te su zasluženo slavili. Pobjedu koju će na Koševu pamtiti dok su živi.

Duljević je na početku zaprijetio domaćem golu, ali je golman domaćih bio siguran. Bandović na drugoj strani, pet minuta kasnije, zaustavlja Karamanosa. 

Naš predstavnik je stigao do velikog vodstva u 24. minuti. Duljević je iskosa s lijeve strane ušao u kazneni prostor Atromitosa, a onda sjajno pogodio za veliko slavlje Sarajlija.

Mladi Duljević je u 25. minuti šutirao sa 18 metara, ali je njegov pokušaj izblokiran. Sarajevo je nastavilo sa pritiskom, znajući da im 1:0 nije dovoljno. Okić je u 32. minuti pucao preko gola, zatim Velkoski puca pored gola Atromitosa u 39. minuti. Do kraja prvog dijela rezultat se nije mijenjao.

U nastavku gosti još ofanzivniji, i dalje svjesni da im treba pogodak po svaku cijenu. Bar za produžetke, ako ništa. I jedna i druga ekipa se orijentisala na kontranapade u posljednjih pola sata.

Kako se bližio kraj prvog dijela, izabranici Dženana Uščuplića su sve više napadali, odbrana Atromitosa uspijevala je da se odbrani. Zaprijetio je Bandoviću Tatos u 69. minuti udarcem sa oko 20 metara, no golman bordo tima je siguran. 

U 69. minuti Uščuplić ubacuje Kovačevića i Bilbiju umjesto Radovca i Okića. Pokušavali su svim silama bordo momci, pa su nagrađeni u 80. minuti. Bilbija je proradio onda kada je trebalo, te je zatresao mrežu Grka za neopisivo slavlje bordo navijača. 

I onda, ono što je nama u BiH itekako poznato, gol u zadnjim minutama koji ruši snove. Tavlaridis je u 86. glavom pogodio za 1:2, za muk i tišinu među navijačima Sarajeva, za produžetke. Prvi produžetak je donio Sarajevu gol kojim je, čini se, sve bilo riješeno. Stojčev je uposlio Bilbiju, koji je još jednom pogodio. Bilbiju je krenulo onda kada je i trebalo.  

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

Svi golovi:

Zaprati FK Sarajevo, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
FK Sarajevo Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti