Najluđu utakmicu sezone odigrali bivši premierligaši

Ludi engleski nogomet

Najluđu utakmicu sezone odigrali bivši premierligaši

E. Škorić

Nevjerovatnu utakmicu odigrali su donedavni premierligaši Newcastle i Norwich, pošto je domaćin slavio s 4:3.

Sedam golova nije nešto što bi nas potaknulo da duel sa St. James Parka proglasimo njaluđim mečom sezone, no na koji se način on završio... No, krenimo redom.

Gaye, junak ove priče i Newcastlea, dao je gol u 24. za 1:0. Igrao se 44. minut kada je Dorrans izjednačio na 1:1 s penala.

Nastavak donosi bolji početak za goste, koji preko Jeromea i Murphyja stižu do 3:1. Gayle u 71. minuti vraća nadu Svraka da mogu makar do boda.

I onda nadoknada - protiču minute, rezultat isti. Duboko u nadoknadi Gouffran, nekadašnji igrač Milana, zabija za 3:3 i veliko oduševljenje na stadionu. Lopta samo što je krenula s centra, Gayle zabija treći pogodak, Newcastle stiže do pobjede.

Potražite više informacija na temu Premier league:

To je taj ludi engleski nogomet i prava je šteta da ove ekipe danas nisu u Premier ligi. Na kraju 10. kola u Championshipu, Norwich je drugi s 20, Newcastle treći sa 19 bodova.


newcastleee by situacijeliga

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi