Najmlađi debitant se mogao proslaviti u derbiju, ali...

Mladi fudbaler Zvezde

Najmlađi debitant se mogao proslaviti u derbiju, ali...

Fudbaleri Crvene zvezde poraženi su sa minimalnih 1:0 u 147. vječitom derbiju, ali se je ishod mogao biti povoljniji po Zvezdu da je mladi Luka Jović, koji je večeras postao najmlađi debitant u historiji gradskih derbija, bio precizniji.

Gosti su prvu veliku priliku propustili u 24. minuti. Bila je to sjajan šansa za fudbalera rođenog u Bijeljini, ali je sa pet metara od gola Lukača poslao loptu iznad prečke nakon dodavanja Lazovića. 

Desetak minuta kasnije mladi napadač Crvene zvezde propustio je drugu veliku priliku na utakmici. Bosančić je poslao loptu ka šesnaestercu Partizana, a Jović koristi neodlučnost Volkova i Ćirkovića. Međutim, on ovog puta slabo šutira i golman Lukač lako zaustavlja njegov novi pokušaj.

Napominjemo, Luka Jović, je sa 16 godina, devet mjeseci i 25 dana, postao je večeras najmlađi fudbaler u historiji vječitih derbija. Prethodni rekord držao je nekadašnji kapiten crveno-bijelih Dejan Stanković, koji je prvu utakmicu protiv vječitog rivala odigrao sa 17 godina i šest mjeseci.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.