Najskuplje pojačanje West Hama odlazi nakon četiri mjeseca?

Arnautović pruža veoma slabe partije

Najskuplje pojačanje West Hama odlazi nakon četiri mjeseca?

Austrijski fudbaler Marko Arnautović stigao je prošlog ljeta iz Stoke Cityja u West Ham United za rekordnih 24 miliona funti, ali nije opravdao očekivanja u Londonu.

Nekadašnji krilni napadač Werdera iz Bremena odigrao je do sada ukupno devet mečeva u dresu novog kluba, ali nije uspio da postigne nijedan gol već je upisao dvije asistencije i to u Liga kupu. 

Naravno, za napadača koji je oborio rekord kluba u visini obeštećenja to je veoma loše, a britanski Mirror prenosi da je novi trener West Hama David Moyes dobio zeleno svjetlo da u januaru može promijeniti ekipu po načinu na koji on želi.

Isti izvor prenosi da su Moyesove mete fudbaler Bournemoutha Harry Arter i vezni fudbaler Sporting Lisabona William Carvallo. Arnautović bi nakon njihovih dolazaka mogao otići iz kluba, a West Ham će vjerovatno izgubiti dosta novca na njemu jer je teško očekivati da će im neko ponuditi 24 miliona funti. 

Potražite više informacija na temu Premier league:

Podsjetimo, Čekićari se trenutno nalaze na 18. mjestu Premiershipa sa samo devet bodova i morat će što prije da izađu izkrize loših rezultata.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi