Najveća greška Barce: Modrić bio na korak od Nou Campa

Otac Bojana Krkića otkrio zanimljivu priču

Najveća greška Barce: Modrić bio na korak od Nou Campa

E. Čaušević

Hrvatski reprezentativac Luka Modrić prije nekoliko godina izjavio je da mu je želja da jednog dana zaigra u dresu Barcelone.

Ipak, nakon nekoliko sezona u Tottenhamu Modrić je odlučio da karijeru nastavi u Španiji, ali u dresu Real Madrida. Engleski mediji danas u objavili da je ovaj vezni fudbaler bio na korak od Barcelone još 2008. godine dok je igrao u zagrebačkom Dinamu.

Katalonski klub je već tada pokazao interes da dovede Modrića na Nou Camp, ali do transfera nije došlo i ovaj igrač je završio u Tottenhamu. Njega je tada pratio otac Bojana Krkića koji je radio kao skaut u Barceloni.

Modrić je čak i boravio nekoliko dana u Barceloni, ali su tadašnji čelnici katalonskog kluba odlučili da ne žele dovesti ovog igrača, odnosno da nemaju namjeru ponuditi mu dugogodišnji ugovor. Sada se tek vidi da je to bila velika greška Barcelone.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Imali smo sve u svojim rukama. Modrić je igrač s pobjedničkim mentalitetom, ali klub nije mislio na budućnost, bilo im je bitno samo to kakav je on igrač u tom trenutku. Prije nego što je sve propalo razgovarao sam s Zvonimirom Bobanom jer me zanimalo šta on misli o Modriću. Rekao mi je da će biti zvijezda u budućnosti i nije pogriješio, ali Barca jeste", rekao je Krkić.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi