Najveći dogovor u historiji: Real zaradio 280 miliona eura

Emirates ostaje sponzor Kraljeva

Najveći dogovor u historiji: Real zaradio 280 miliona eura

M. Šljivak

Madridski Real loše je ušao u novu sezonu La Lige.

Nakon pet odigranih kola Kraljevi su tek sedmi sa osam bodova, sedam manje od vodeće Barcelone.

Međutim, trenutna pozicija ne smeta puno kada je marketing u pitanju i Real je danas potpisao najvećih sponzorski ugovor ikad.

Rukovodstvo tima iz Madrida produžilo je saradnju sa aviokompanijom Emirates, te njihov logo krasiti dres Kraljeva do 2022. godine.

Po novom ugovoru Real će zarađivati čak 70 miliona eura, a ovim potpisom, madridski tim je postao tim s najvećim ugovorom u historiji fudbalskih sponzorstava.

Ukupno će za dodatne četiri godine Real inkasirati čak 280 miliona eura, a ovaj dogovor je nadmašio ugovor Manchester Uniteda sa Chevroletom od 62 miliona eura po sezoni, te ugovor Barcelone i Rakutena koji Kataloncima na godišnjem nivou donosi 55 miliona eura.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Dosadašnji ugovor Reala i Emiratesa važio je do ljeta naredne godine. Ipak, očigledno je da su obje strane veoma zadovoljne, pa je došlo do produženja saradnje na još četiri godine.

Zaprati Real Madrid, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Real Madrid Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi