Najveći huliganski ispadi navijača Lech Poznana

Šta treba očekivati u Sarajevu?

Najveći huliganski ispadi navijača Lech Poznana

A. Haznadarević

Žrijeb koji je odlučio da će se u drugom pretkolu Lige prvaka suočiti prvaci Bosne i Hercegovine i Poljske - FK Sarajevo i Lech Poznan, posebno je interesantan sa navijačke strane. Radi se tu o nečemu sasvim novom, jer u novijoj historiji bh. fudbala se nije događalo da jedan od domaćih klubova odlazi, ali i prima u goste ekipe iza kojih stoji jedna od deset najzloglasnijih navijačkih skupina u Evropi. Stoga je potpuno jasno što se tolika pažnja kod svih gostovanja Lecha posebno usmjerava ka navijačima, istim onima koji će za svojim igračima stići i u bh. prijestolnicu.

Za dugotrajnost huliganizma s kojim se neprestano bore tamošnji organi reda, zaslužno je prvenstveno modernizovanje, kako načina organizovanja tuča, tako i odabira samih lokacija koje već odavno nisu vezane samo za stadione. U prošlosti, kako starijoj, tako i novijoj, ista ta velika navijačka grupa je izazvala neke od najvećih huliganskih incidenata viđenih općenito, kako u Poljskoj, tako i u cijeloj Evropi, a u nastavku možete vidjeti neke od njih.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.