Nakon 15 godina pauze, Maradona će zaigrati za Deportivo

Kod njega je sve moguće

Nakon 15 godina pauze, Maradona će zaigrati za Deportivo

Kontraverzni Diego Armando Maradona prema natpisima argentinskih medija ponovo će se aktivirati i sa 53 godine zaigrati u petom rangu Argentine. 

Maradona će navodno potpisati ugovor sa klubom Deportivo Riestre koji je vlasništvo njegovog advokata i bliskog prijatelja Victora Stinfalea.

Maradona bi tvrde Argentinci debi za novi klub trebao imati 23. marta, a meč će se umjesto na stadionu Deportiva zbog velikog interesovanja igrati na stadionu San Lorenza kapaciteta 45.000 sjedećih mjesta.

"Maradona će igrati za nas? Super, evo mu moja desetka. Ja ću uzeti bilo koji drugi broj,“ izjavio je fudbaler argentinskog petoligaša Victor More, trenutni vlasnik dresa sa brojem 10.

Legendarni Diego Armando Maradona u oktobru će proslaviti 54. rođendan, a posljednju službenu utakmicu odigrao je u dresu Boca Juniorsa 1997. godine.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.