Nakon 18 godina Feyenoord je prvak, a junak je Dirk Kuyt

Holandija

Nakon 18 godina Feyenoord je prvak, a junak je Dirk Kuyt

E. Škorić

Nogometaši Feyenoorda osvojili su danas naslov prvaka Holandije. Za slavlje im je bila neophodna pobjeda na domaćem terenu protiv Heraclesa i ona je na kraju i ostvarena (3:1). 

Dirk Kuyt je donio titulu Feyenoordu, pošto je postigao sva tri gola. Prvi  u prvoj minuti, pa u 12. minuti, a onda u 83. s penala. Jedini gol za goste postigao je Van Ooijen. Feyenoordu je inače ovo bila 15. titula.

Ajax je s 3:1 slavio u gostima kod Willema II i završio je drugi s bodom manje od Feyenoorda, dok je treći PSV s 76 bodova. Tim iz Eindhovena danas je slavio s 4:1.

Bh. reprezentativac Samir Memišević odigrao je 90 minuta u 5:3 pobjedi Groningena nad Twenteom. Nijmegen je s 2:0 slavio kod Heerenveena, a Dario Đumić je odigrao 90 minuta, te je upisao i dvije asitsencije.

Potražite više informacija na temu Eredivisie:

Nijmegen i Roda idu u doigravanje za ostanak u ligi, dok je Go Ahead Eagles kao posljednjeplasirani tim ispao iz lige. 

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi