Nakon 23 godine završena karijera Chelseajeve legende

Gudjohnsen se povukao

Nakon 23 godine završena karijera Chelseajeve legende

E. Škorić

Došlo je vrijeme da se s nogometom pozdravi još jedan od članova stare i slavne Chelseajeve generacije.

Eidur Gudjohnsen je nakon 23 godine odlučio završiti igračku karijeru. Islandska legenda, čovjek koji je nosio dres Chelseaja i Barcelone i daleko najuspješniji i najpoznatiji nogomteaš zemlje iz koje dolazi.

Tridesetosmogodišnjak je igrao na prošlom Evropskom prvenstvu, a sada je shvatio da je vrijeme da se povuče, iako se njegov Island i dalje bori za plasman na SP u Rusiji.

U karijeri je osvajao mnoge trofeje, uključujući Premier ligu (2), La Ligu i Ligu prvaka. Za Island je odigrao 88 mečeva, a karijeru je počeo u Valuru. Sa samo 16 godina je otišao u PSV, pa potom u Bolton, Chelsea, Barcelonu...

U dresu Chelseaja je ostavio najveći trag, igrao je 186 utakmica i postigao je 54 gola. Na kraće staze je bio član i Monaca, Tottenhama, Stokea, AEK-a, Fulhama, Club Brugglea, Shijazhuanga i Moldea.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Dobra vijest je da ima tri talentovana sina, pa bismo i u budućnosti mogli da uživamo u majstorijama plavokosih nogometaša.

Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi