Nakon Argentine, Venecuela odoljela i Urugvaju

Ponovo iznenadili favorite

Nakon Argentine, Venecuela odoljela i Urugvaju

Reprezentacija Venecuele je proigrala tek kada su se južnoameričke kvalifikacije približile kraju, a ko zna šta bi bilo da je ova selekcija od početka ciklusa bila na ovom nivou.

Nakon što su u prošlom kolu Veneculeanci izvukli bod u gostima kod Argentine (1:1), večeras su na svom terenu ostali neporaženi i u duelu sa favoriziranim Urugvajem (0:0).

Venecuela i Urugvaj su po svim statističkim parametrima bili apsolutno ravnopravni, ali su obje selekcije imale problema sa efikasnošću. Ni jedni ni drugi nisu uspjeli iskoristiti svoje prilike, pa je meč završen rezultatom 0:0.

Urugvaj sada ima 28 bodova i zauzima drugo mjesto nakon nepotpunog 17. kola. Suarez, Cavani i društvo su blizu plasmana u Rusiju, ali bi se možda mogli naći u problemima ukoliko u nastavku večeri Argentina, Kolumbija i Čile ostvare pobjede.

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Venecuela, koja je od posljednjih pet utakmica četiri puta remizirala, zauzima posljednje 10. mjesto sa devet osvojenih bodova.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi