Nakon Arsenala i Šišmiši srušili Benficu

Drugo kolo Emirates Kupa

Nakon Arsenala i Šišmiši srušili Benficu

Portugalska Benfica doživjela je jučer pravu katastrofu protiv londonskog Arsenala u prvom kolu Emirates Kupa. Tobdžije su slavile sa visokih 5:1, a ništa bolje Portugalci nisu prošli ni danas. 

Šišmiši iz Valencije slavili su danas protiv Benfice rezultatom 3:1, ali sam početak susreta ipak je pripao Benfici. Pogodak za vodstvo ekipe iz Lisabona postigao je Derley i tako postavio konačan rezultat prvog poluvremena. 

Za deset minuta igre u nastavku susreta Valencia je stigla do preokreta. Izjednačenje Šišmišima donio je Gaya u 49. minuti susreta, da bi pet minuta kasnije Piatti postigao gol za vodstvo Valencije.

Nije tu stala ekipa iz Španije, a u 60. minuti susreta Guardado je prelijepim golom donio dva gola prednosti Valenciji. 

Potražite više informacija na temu Primeira liga:

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.