Nakon Džeke, Mancini krenuo po još jednog bivšeg napadača

Italijanski napadač seli u Rusiju?

Nakon Džeke, Mancini krenuo po još jednog bivšeg napadača

Italijanski stručnjak Roberto Mancini preuzeo je prije nekoliko dana ekipu Zenita.

Italijan nije dugo čekao, pa je odmah počeo slagati kockice za narednu sezonu, a prvi na listi želja mu je bio napadač Rome i kapiten reprezentacije BiH Edin Džeko. Ipak, Džeko je, prema izvještajima italijanskih medija, glatko odbio mogućnost da ode u Rusiju, a Mancini se morao okrenuti drugim riješenjima.

Zamjena za Dijamanta je italijanski napadač Mario Balotelli koji je proteklu sezonu proveo u Nici. Mario je prošlog ljeta potpisao jednogodišnji ugovor sa Nicom te je postigao 15 golova i sada ima mogućnost da bira drugi klub. Naravno, osim Zenita spominju se Borussia Dortmund i Marseille, a sve bi trebalo biti poznato u narednim danima.

Podsjetimo, Balotelli i Mancini su svojevremeno pokorili Englesku kada je Mancini bio trener, a Balotelli napadač Manchester Cityja.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi