Nakon Hrvatske i Srbije, i Poljska odustala od kandidature

Ne žele "parcijalno" domaćinstvo Eura 2020.

Nakon Hrvatske i Srbije, i Poljska odustala od kandidature

Ideja koju je predstavio predsjednik UEFA-e Michael Platini i koja bi trebalo da bude realizovana 2020. godine, kako vrijeme odmiče, ima sve manje pristalica.

Posljednja u nizu zemalja koje su se povukle iz trke za "parcijalno" domaćinstvo Eura 2020. godine je Poljska.

Predsjednik FS Poljske Zbigniew Boniek istakao je da je njegova zemlja imala "male šanse" da bude izabrana, pošto je 2012. bila jedan od dva domaćina smotre najboljih fudbalskih reprezentacija Evrope.

UEFA želi da 60 godina od prvog Evropskog prvenstva obilježi tako što će se Evropsko prvenstvo održati u 13 zemalja. Kandidature u prvom krugu poslalo je više od 30 zemalja, a u međuvremenu su odustale Finska, Češka Republika, Hrvatska, Srbija i Portugal.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Najnovije vijesti

Najčitanije iz kategorije