Nakon kiksa šok terapija u reprezentaciji Hrvatske
Foto: EPA

Vatreni traže selektora

Nakon kiksa šok terapija u reprezentaciji Hrvatske

Ante Čačić napustio je kormilo reprezentacije Hrvatske nakon velikog kiksa protiv Finske, prenose hrvatski mediji. 

Vatreni su sinoć osvojili samo bod protiv rasterećene Finske (1:1) i samim tim sebi znatno ugrozili borbu za Svjetsko prvenstvo, a prema neslužbenim informacijama, ceh za loš rezultat je platio Ante Čačić koji je smijenjen. 

Kasno sinoć vrh Hrvatskog nogometnog saveza na izvanrednom sastanku se složio kako Čačić jednostavno mora otići da bi Hrvatska imala bilo kakve šanse za plasman na Svjetsko prvenstvo, a ko će nakon šok terapije naslijediti ovog bivšeg trenera Dinama trenutno nije poznato. 

Kao njegov nasljednik ranije se spominjao Zlatko Dalić, koji posljednjih godina kao trener radi u arapskim zemljama, kao i Matjaž Kek. 

Potražite više informacija na temu Kvalifikacije za SP:

Budući da se novi selektor neće brzo imenovati, reprezentaciju Hrvatske će u posljednjoj utakmici kvalifikacija protiv Ukrajine vjerovatno voditi dosadašnji Čačićevi pomoćnici Josip Šimunić i Ante Miše. 

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi