Nakon Lacazettea, još jedan napadač u Atleticu
Foto: EPA

Sandro Ramirez u pregovorima

Nakon Lacazettea, još jedan napadač u Atleticu

M. Šljivak

Nakon što je iz francuskog Lyona potvrđeno kako će Alexandre Lacazette vjerovatno pojačati ekipu Atletica iz Madrida, danas iz Španije stižu informacije kako je još jedan napadač jako blizu dres Jorgandžija.

Radi se o napadaču Malage Sandru Ramirezu. Ovaj 21-godišnji napadač je obavio pregovore s rukovodstvom tima iz Madrida i mogao bi veoma lako postati partner u napadu s Lacazetteom u narednoj sezoni.

Ipak, daleko od toga da su ovi transferi završeni. Atletico je trenutno pod suspenzijom i ne mogu dovoditi igrače, ali se u klubu nadaju kako bi im FIFA mogla skinuti zabranu.

Sandro je dijete Barcelone. Ipak, nije dobio pravu šansu u prvom timu pored velikih zvijezda, pa se 2016. godine preselio u ekipu Malage.

Tamo je igrao zaista sjajno. Postigao je 16 golova za tim sa La Rosaleda, pa je interes za njega od vodećih klubova porastao.

Potražite više informacija na temu La Liga:

Izvjesno je da bi mogao završiti u Atleticu, a dolaskom njega i Lacazettea izvjesno je da bi klub mogao napustiti Antoine Griezmann.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi