Nakon nesreće u Kolumbiji: Sujevjerna odluka čelnika Boce

Promijenit će način putovanja

Nakon nesreće u Kolumbiji: Sujevjerna odluka čelnika Boce

Prošla su već četiri dana otkad se u Kolumbiji srušio avion u kojem su se nalazili fudbaleri brazilske ekipe Chapecoense.

Argentinska ekipa Boca Juniors odlučila je nakon ove nesreće uvesti novo pravilo koje se tiče putovanja njihove ekipe i stručnog štaba.

Oni neće više putovati charter letovima, već će samo koristiti komercijalne letove za svoja putovanja na gostujuće mečeve.

"Ne smeta mi mnogo što više nećemo putovati charter letovima. Možda ćemo izgubiti malo vremena, ali potrudit ćemo se da ne bude tako. Razgovarali smo u srijedu navečer o ovoj temi i mislimo da će to najviše odgovarati Boci. Ovo je ispravna odluka", rekao je trener Boce Guillermo Barros Schelotto.

Podsjetimo da su fudbaleri Chapecoense koristili komercijalni let do Santa Cruz de la Sierre, da bi kasnije charter letom krenuli prema Kolumbiji gdje ih je zadesila nesreća.

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi