Nakon neuspjeha s Italijom Ventura seli u Premier ligu
Foto: EPA

Italijanski stručnjak blizu novog angažmana

Nakon neuspjeha s Italijom Ventura seli u Premier ligu

Italijani su jedva dočekali da vide leđa Giampieru Venturi, selektoru pod čijom su palicom Azzurri doživjeli veliki neuspjeh u kvalifikacijama za Mundijal.

Reprezentacija Italije se, tako, prvi put nakon 60 godina nije uspjela kvalifikovati na jedno Svjetsko prvenstvo, Ventura je dobio otkaz, ali već ima onih koji su zainteresovani za njegove usluge.

Tako bi prema pisanju italijanskog portala Calcionews24 Gimapiero Ventura uskoro mogao preuziti ekipo Watforda. Navodno je porodica Pozzo, u čijem je vlasništvu Watford, već uputila ponudu Venturi, uprkos njegovom debaklu na klupi Italije.

Watford se trenutno nalazi na osmom mjestu u engleskoj Premier ligi i jedno je od najugodnijih iznenađenja na Otoku ove sezone. Stršljenove sa klupe predvodi Portugalac Marco Silva, međutim špekuliše se da je njegova želja da napusti Vicarage Road.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Naime, Everton je i dalje u potrazi za trenerom, a najveća želja Karamela je upravo Silva. Navodno, i on sam želi preuzeti ekipu sa Goodisona, te je nekoliko puta razgovarao sa vlasnicima Watforda o odlasku.

Iako u taboru Stršljenova nisu bili oduševljeni takvom idejom, Silva možda i napusti klub, jer čelnici Watforda u Venturi vide adekvatnu zamjenu.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi