Nakon pobjede igračima Uniteda dodatnih 28 miliona funti
Foto: EPA

Poslije osvajanja trofeja u Ligi Evrope

Nakon pobjede igračima Uniteda dodatnih 28 miliona funti

Manchester United je savladao Ajax u finalu Lige Evrope i na taj način došao do jedinog trofeja koji je ovom klubu nedostajao u vitrinama. Ipak, trofej nije jedino što će igrači Manchester Uniteda dobiti nakon ove pobjede.

Igrači će, između sebe, podijeliti nagradu od jedan milion funti, ali to nije sve.

Velikom pobjedom su osigurali i dodatnih 28 miliona funti koje će dobiti tokom naredne sezone.

Naime, nakon što se prošle sezone United nije uspio kvalifikovati u Ligu prvaka svim igračima čija plata je prelazila cifru od 20.000 funti sedmično, plate su smanjene za 25%.

Potražite više informacija na temu Liga prvaka:

A nakon večerašnjeg uspjeha njima će biti vraćeno tih 25% plate, pa će tako 22 igrača Uniteda na koje se ovo povećanje odnosi naredne sezone, kroz plate, koštati klub dodatnih 28 miliona funti.

Ovo povećanje se ne odnosi na ljetošnja pojačanja, Pogbu, Mkhitaryana, Baillyja i Ibrahimovića s obzirom da oni nisu bili dijelom ekipe koja se nije uspjela kvalifikovati u najelitnije klupsko takmičenje.

Zaprati Manchester United, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Manchester United Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi