Nakon Rodrigueza, Milan želi i njegovog saigrača
Foto: EPA

Wolfsburgov Luiz Gustavo na meti Milana

Nakon Rodrigueza, Milan želi i njegovog saigrača

Piše: R. Pašić
Predstavnici Milana će se uskoro zaputiti ka Wolfsburgu kako bi finalizovali transfer igrača ove ekipe Ricarda Rodrigueza, a čini se da bi se iz Njemačke mogli vratiti i sa još jednim pojačanjem.

Italijanski mediji su javili da su čelnici Milana postigli dogovor sa sjajnim švicarskim bekom i njegovim trenutnim klubom Wolfsburgom, te da će za usluge ovog igrača izdvojiti oko 18 miliona eura, 15 miliona naknade za Rodrigueza uz dodatna tri miliona za moguće bonuse.

Iz Wolfsburga su odgodili realizovanje ovog transfera dok ova ekipa ne odigra bitan bundesligaški susret sa Hamburgom ove nedjelje.

To znači da će direktori Miliana Marco Fassone i Massimiliano Mirabelli, navjerovatnije, u utorak ili srijedu otputovati u Njemačku kako bi riješili potrebnu papirologiju i finalizovali Rodriguezov transfer.

Međutim, prema informacijama iz Italije, predstavnici Milana žele u Njemačkoj razgovarati sa čelnicima Wolfsburga oko mogućeg transfera još jednog igrača ove ekipe, veznjaka Luiza Gustava,

Temperamentni Brazilac je poznat po žustrom karakteru, a njegov ugovor sa Wolfsburgom ističe 2018. godine, ali u Milanu bi bili zainteresovani, što prije, dovesti ovog igrača u svoju ekipu.


Seria A