Nakon stravičnog udarca Pedro ima nekoliko preloma
Foto: EPA

Ospina ga brutalno udario

Nakon stravičnog udarca Pedro ima nekoliko preloma

M. Šljivak

Španski fudbaler iz redova Chelseaja Pedro Rodriguez napustio je pripreme londonskog kluba u Kini zbog teške povrede kostiju lica.

Njega je u prijateljskom meču protiv Arsenala žestoko udario protivnički golman David Ospina, a Pedro je u krvi napustio meč.

Zatim je španski fudbaler otputovao u London na dodatne pretrage, a menadžer Plavaca Antonio Conte, saopštio je danas u kakvom se stanju nalazi 29-godišnji fudbaler.

"Situacija je jako ozbiljna. Nadao sam se da je samo potres mozga u pitanju, ali on ima višestruke lomove lica. Ipak, vjerujem da će se ubrzo vratiti u tim. S maskom bi mogao trenirati za desetak dana", rekao je Conte.

Potražite više informacija na temu Premier league:

Pedro će tako morati na kraću pauzu. Ipak, trebao bi biti spreman za start nove sezone u kojoj će Chelsea braniti titulu prvaka Premier lige.

Prošle sezone u 43 nastupa Pedro je postigao 13 golova za ekipu sa Stamford Bridgea.



Zaprati Chelsea, dodaj ga u MOJE TEME i ne propusti nijednu bitnu informaciju iz svog kluba. Klikni:
Chelsea Moje Teme
Ovaj ili neki drugi klub možeš dodati ili ukloniti sa liste klubova koje pratiš na stranici MOJI KLUBOVI. Lige koje pratiš uredi na stranici MOJE LIGE

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi