"Nakon tri gola Barceloni više nikad nisam platio piće"
Foto: EPA

Asprilla o meču karijere

"Nakon tri gola Barceloni više nikad nisam platio piće"

M. Šljivak

Liga prvaka u fudbalu ponudila nam je mnogo čarobnih trenutaka.

Bilo je toliko nezaboravnih utakmica koje će teško ikad mogu ponoviti, a najbolji fudbaleri svijeta s ponosom su igrali ovo takmičenje.

Jedan od najboljih napadača na Starom kontinentu tokom 90-ih godina prošlog stoljeća bio je Kolumbijac Faustino Asprilla, koji je najboolje trenutke karijere proveo u dresu italijanske Parme.

Također, dvije godine je igrao u dresu engleskog Newcastlea. Od 1996. do 1998. godine je postigao 18 golova za Svrake, a čak tri je "zabio" Barceloni 17. septembra 1997. godine.

Asprilla se rado sjeća tog trenutka, a ističe kako nakon tih golova više nikad nije morao da plati piće u Newcastleu.

Potražite više informacija na temu La Liga:

"Smatrao sam da uopšte neću igrati. Klub me je nekoliko dana prije kaznio zbog propuštanja timskog sastanka i bio sam veoma iznenađen kada mi je trener rekao da igram. Bila je to nezaboravna noć, jedna od najboljih u karijeri. S moja tri gola jednostavno nismo mogli izgubiti meč, a nakon toga nikad nisam morao da platim piće u Newcastleu", rekao je Asprilla.

Kolumbijac je nakon engleskog tima odigrao još dvije sezone u Parmi, da bi potom igrao u Brazilu, Meksiku, Čileau i Argentini, a karijeru je završio 2004. godine u kolumbijskom timu Cortulua.

Promo

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora/ica, a ne nužno i stavove portala SportSport.ba te portal ne može i neće odgovarati za sadržaj tih kometara. Komentari koji sadrže vrijeđanja, psovanja i vulgaran riječnik mogu biti uklonjeni bez najave i objašnjenja, ali to ne obavezuje SportSport.ba da obriše sve komentare koji krše pravila. Čitanjem prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim uvjerenjima.

Oglasi